The ICT company since 1988
KeeminK Design


KeeminK Design kent een lange geschiedenis, verspreidt over enkele decennia. Lees meer hieronder over de milestones in het bestaan van ons bedrijf.


De jaren '80 was hét decennium van de opkomst van de personal computer.  Veel bedrijven begonnen in deze periode met het automatiseren van hun bedrijf.
Daar zag René Keemink zijn kans schoon en richtte in 1988 het adviesbureau KeeminK Design op, op een zolderkamer op 3 hoog in Den Haag.

In 1989 is KeeminK Design begonnen met de ADMIN SERIES. Dit is een administratiepakket wat voor die tijd zeer geavanceerd was.
Vanuit deze ADMIN SERIES is KeeminK Design verder gaan ontwikkelen om de administratie voor bedrijven nóg eenvoudiger en efficiënter door te voeren. Uiteindelijk zou dit ruim 10 jaar later leiden tot het ERP-systeem Tradium Business Software.


Eén van de eerste online koppelingen werd gerealiseerd met NCM (Nederlandse Crediet Maatschappij) en met de videotexdienst TechniTel (van Technische Unie. Deze telematica oplossingen op kleine schaal zijn begonnen als speciale applicaties voor enkele relaties, echter, ze zijn al gauw uitgegroeid tot dé OFLINE-Series in de installatiebranche (zie "De jaren '90).


In 1990 lanceert KeeminK Design een electronisch bestelprogramma voor de pc. Hiermee kan realtime een bestelling bij de leverancier worden afgehandeld. Het blijkt de missing link te zijn tussen de toenmalige eilandoplossingen van calculatieprogramma's en andere administratieve software en de videotexdiensten van de groothandels.
De Technische Unie heeft de primeur met het programma TUOFLINE. Later volgen meerdere programma's van KeeminK Design voor andere groothandels die online besteldiensten aanbieden.


Door onze positie als marktleider met OFLINE software in de installatiebranche, en door de inmiddels vergaarde grote kennis van de informatiesystemen van en bij de groothandels, is KeeminK Design in 1991 als adviseur gevraagd bij Stichting Instalnet.

In opdracht van Instalnet is door ons een onderzoek ingesteld over de huidige toepassingen en ontwikkelingen van videotexdiensten in de installatiesector. Met het hierover door ons geschreven rapport als leidraad is later de Nationale Instalnet-Standaard voor Videotexdiensten ontwikkeld, eveneens door ons bedrijf.

Met het hierover door KeeminK Design geschreven rapport als leidraad is in 1992 de Nationale Instalnet-Standaard voor Videotexdiensten ontwikkeld, eveneens ontwikkeld door KeeminK Design.KeeminK Design lanceert het facturatieprogramma KD-FAKT compleet met orderinvoer en voorraadbeheer voor de installatiesector. Kenmerkend zijn daarbij de mogelijkheid om zeer grote hoeveelheden artikelgegevens (+ 500.000) snel en eenvoudig te verwerken. Ook is de software geïntegreerd met de OFLINE-Series en heeft raakvlakken met het administratiesysteem De ADMIN SERIES.
Tevens lanceert KeeminK Design het product TUOFFERT, een offertemodule als uitbreiding op de OFLINE-Series. En introduceert KeeminK Design de eerste barcodetoepassingen in combinatie met electronisch bestellen en gekoppeld aan de OFLINE-Series en KD-FAKT.


Onze databank InstalBase, waarin zo n 1,2 miljoen artikelen up-to-date worden gehouden, wordt op een van onze e-commerce servers geëxploiteerd.

Daarnaast zijn onze e-commerce toepassingen gerealiseerd bij handelsondernemingen voor communicatie en automatisch bestellen, bijvoorbeeld via magazijnsystemen waar barcode handterminals worden ingezet.

Verder ontwikkelen wij management informatie systemen voor vertegenwoordigers en adviseren, begeleiden en ontwikkelen wij marketingtools om de communicatie binnen uw bedrijf te stroomlijnen.

Met de know how van electronisch bestelsystemen en de koppelingen die KeeminK Design gerealiseerd heeft op het gebied van datacommunicatie ontwikkelt zij een hostsoftware onder de naam CBBS\2.

CBBS (Customized Bulletin Board System) versie 2 is een doorontwikkeling van het hostsysteem dat KeeminK Design inhouse had ontwikkeld voor de exploitatie van InstalBase.

Dit systeem bevat meerdere protocollen om datacommunicatie tussen klant en leverancier te realiseren, zoals videotex, ANSI-BBS en ook HTTP.
Al kende men toen internet nog nauwelijks.

KeeminK Design breidt de OFLINE-software uit met Windowsversies. De DOS-programma's worden nog wel onderhouden, maar voortaan worden alle nieuwe programma's en automatiseringsprojecten uitgevoerd onder Windows.

De rol van KeeminK Design als software-house neemt af waarbij tegelijkertijd de projectwerkzaamheden toenemen. KeeminK Design manifesteert zich meer en meer als projectbureau met als expertise administratieve en logistieke software en natuurlijk ook datacommunicatie.

In dit jaar wordt na de succesvolle pilot bij groothandelketen Schuurman ook bij de groothandel Wolff (later: Rexel) het hostsysteem CBBS\2 gelanceerd.

Management Informatie Systeem (MIS)

In deze periode is de vraag naar management informatie aan het toenemen; ook KeeminK Design speelt hier op in en ontwikkelt in opdracht van Elauma een op Windows gebaseerd MIS-programma voor vertegenwoordigers. Kenmerkend hierbij is de toepassing van datacommunicatie en uitwisseling van bezoekverslagen, klantgegevens en financiële data tussen pc en mainframe.

De voorloper van TRADIUM, genaamd ADMIN/SQL, ziet het levenslicht in dit jaar. Nieuwe projecten worden vanaf dit moment uitgevoerd met als basis een relationeel database management systeem waarop een raamwerk met standaard applicaties wordt ontwikkeld.

Na enkele jaren heeft ADMIN/SQL zich ontwikkeld tot een volwaardig ERP-systeem.


Het jaar 1998 is nog maar nauwelijks begonnen of er wordt wederom een primeur in de branche aangekondigd op de VSK-beurs: de Plieger ISA 2000. Dit is een intelligente service auto waarvoor Keemink Design de automatisering heeft gerealiseerd, zowel voor in de auto als ook voor op kantoor.
 
De ADMIN SERIES© voor Windows is inmiddels een feit geworden. Eén voor één worden alle modules omgezet naar een flexibel 32-bits Windows systeem, gebaseerd op relationele databasesystemen en op object-technologie gebaseerde integratie met allerlei Windows toepassingen waaronder ook internet. En natuurlijk is onze software euro- en millenniumbestendig.


Daarnaast is 1998 het jaar van de jubilea:
KeeminK Design bestaat 10 jaar en InstalBase 5 jaar.   Wij zijn trots op onze goede bekendheid en onze gevestigde naam, in- en buiten de installatiesector, zowel in Nederland, als over de grens.
In 2002 werd ons ERP systeem TRADIUM officieel gelanceerd. Dit unieke systeem wordt gevoed met allerhande gegevens over artikelen, klanten, leveranciers, facturen, projecten etc., en alles met een doel: u wilt dat het systeem informatie teruggeeft.

Het opvragen van informatie wordt gerealiseerd met de SQL-ontwerper. Dit is een speciale toepassing welke ontwikkeld is om de gebruikers op een snelle en gebruikersvriendelijke manier gegevens te laten verzamelen tot informatie en deze vervolgens als rapport, word-document, excelspreadsheet of ander uitvoerformaat te presenteren.

Hiermee worden de programma's van Microsoft Office geïntegreerd in Tradium, en wordt de openheid van het systeem bewaarheid.

Het jaar 2003 is het jaar dat KD-SMS het leven in werd geroepen.
Deze applicatie en on-line dienst maakte het sms'en makkelijker, doordat er via een simpele tool tekstberichten gestuurd kunnen worden.
Bellen via internet wordt in het nieuwe millennium een steerds grotere hype. Dit is veelal goedkoper dan bellen met een vaste lijn, en door het gebruik van de internetverbinding is men altijd verzekerd van een goéde verbinding.

KeeminK Design introduceert in 2008 PBX-Centrale; dit is een op software gebaseerde telefooncentrale die de traditionele telefooncentrale volledig vervangt. De centrale wordt integraal in Tradium Business Software opgenomen voor een optimale koppeling met CRM. Dankzij de eenvoudige opzet van de web-gebaseerde administratie is deze telefooncentrale heel gemakkelijk te beheren.


De laatste jaren focust ons bedrijf op ERP-gerichte projectoplossingen in de ICT voor het MKB. Niet alleen op Windows gebaseerde software, maar juist ook mobiele toepassingen en web-based on-line diensten, zoals de recentelijk geïntroduceerde Tradium Web Portal V3.

Voor de laatste ontwikkelingen, volg op via http://www.facebook.com/erpsysteem  !

~Hands and puzzle, isolated on white backgroundHands and puzzle, isolated on white backgroundHands and puzzle, isolated on white backgroundHands and puzzle, isolated on white backgroundHands and puzzle, isolated on white background


In de nabije toekomst staat er veel op de planning voor KeeminK Design.

Ook voor uw bedrijf zal er ongetwijfeld veel vernieuwingen komen in de nabije toekomst.

Ons vertrouwde programma Tradium zal zeker nóg efficiënter en nóg gemakkelijker werken.

Wellicht dat er in de nabije toekomst een nieuwe samenwerking zal zijn tussen
uw bedrijf en KeeminK Design!

KeeminK Design B.V.
Frankweg 19
2153 PD  Nieuw-Vennep
Neem contact met ons op!
Telefoon: +31(0)252-620888
E-mail: info@keeminkdesign.nl
Support nodig?
+31(0)252-620888
support@keeminkdesign.nl